Fri frakt

2-4 dagars leverans

Nöjdhetsgaranti

Super kundservice

Bara handmålade tavlor

Fotokonst

Det finns fotografier som har förändrat världen eller i alla fall hur vi ser på den. Ett fotografi är en frusen bild av verkligheten som består i evighet. Den påminner oss om alltings förgänglighet, vår dödlighet – Memento mori.

Fotokonsten anses ha uppstått redan i mitten av 1800-talet men blev inte allmänt populär förrän hundratalet år senare. I början dominerades fotokonsten av porträtt, nakenstudier och landskap. Dessa är fortfarande populära men idag ser vi allt mer fotokonst med noggrant iscensatta motiv.

Förr var fotografier något som samlades i album eller i en liten ram i bokhyllan men idag pryder vi gärna väggarna med stora eleganta fotografier.

Fotokonst

Bygg upp en hel vägg med fotokonst och kombinera gärna olika motiv men behåll samma färgskala, eller gör precis tvärtom; inred en hel vägg med liknande motiv (till exempel djur, bilar eller städer) men blanda svartvitt och färg utan hämningar. Tänk på hur väggens struktur och färg påverkar fotokonsten. En mörk bakgrund lyfter det ljusa i bilden och en ljus det mörka, därför kommer samma bild att upplevas olika på olika väggar.

Fotokonst kan skapa glädje och diskussioner. Välj motiv som får dig att känna något, som väcker känslor och inspiration. Kanske blir din nya väggdekoration ett samtalsämne under middagar och fester. Våga välja motiv som du gillar och följa inte bara trenden. Fotokonst varar för evig och är ett förevigande av ett enskild ögonblick av verkligheten.

Vi har varit fascinerade av fotografier sedan 1800-talet då de började användas och de senaste åren har fotokonst, tavlor och posters blivit riktigt populärt – en trendig inredningsdetalj som lyfter ditt hem.

På MyNewArt hittar ni inte fotokonst, men tavlor handmålade på canvas. Navigera i menyn för att hitta ditt nästa konstverk.