Abstrakt Tavlor

Abstrakt konst – vad är det?

Abstrakt konst, eller i detta fallet abstrakta tavlor, är en konstform som har som utgångspunkt att inte föreställa något specifikt. Abstrakt konst kallas ofta den nonfigurativa konsten. Konstnären kan ha en åsikt eller en idé om vad verken föreställer eller vad det är tänkt att vara. Andra som tittar på det färdiga verket kan dock ha uppfattningar som skiljer sig från konstnärens egna tankar. Tolkningarna av tavlorna kan dessutom förändras med tiden. Att man ser nya detaljer och mönster som man inte tidigare uppmärksammat ger målningen en helt ny dimension. Det är det som är det vackra i det abstrakta.

 

På Galleri Mynewart.se fokuserar vi framförallt på den abstrakta konsten. Den passar väldigt bra i det moderna hemmet och är ett elegant tillskott som lyfter rummets struktur och inredning. Den abstrakta konsten hjälper till att göra ett tidigare tråkigt rum till ett elegant och härligt. Om du har ett modernt hem med neutrala färger i svart, vit, silver eller grått kan en abstrakt tavla i kraftfulla färger vara ett perfekt tillskott för att lyfta hemmet ett ytterligare steg. Detta kommer utan någon som helst tvekan att ge rummet ett stort ansiktslyft som ger rummet energi och samverkar perfekt med rummets övriga inredning.   

  

Bor du däremot i ett hem som redan präglas av många färger kan du istället välja tavlor som matchar de färger du redan har, välj tavlor som är uppbyggda av mer vardagliga färger. På Galleri Mynewart.se har vi ett brett utbud av abstrakta tavlor i olika storlekar och många olika färger. Vi har abstrakta tavlor på en enda duk eller tavlor i flera delar. Den senare av dessa är en konst som vinner mer och mer mark i konstvärlden. Här har du i själva verket ett motiv som delats upp på flera olika dukar. Alla dessa dukar bildar tillsammans en tavla, men att skära upp målningen i flera bitar ger ett unikt och speciellt utryck som många uppskattar. Om det dessutom är ett abstrakt verk cementeras nästan det abstrakta i sin renaste form.

 

Även om vår huvudfokus är det abstrakta, betyder inte det att vi inte även fokuserar på annan konst. Om du väljer att gå tillbaka till våran förstasida kan du få en överblick över alla tavlor vi har i vårt galleri.

 

Enligt Wikipedia är abstrakt konst: ”Nonfigurativt måleri, abstrakt konst där inga gestalter eller igenkännbara motiv framträder. Det är en omtvistad fråga, ifall geometriska figurer (trianglar, cirklar) är figurativa: termen syftar vanligtvis på tavlor där inte ens sådana finns med.”

 

Konst ger hemmet liv

Det är nog många som tittar runt i sina hem och känner att det är någonting som saknas för att inredningen ska kunna kännas helt komplett. Ofta är det just konsten som lyser med sin frånvaro. Konsten är många gånger den sista delen av hemmets utseende som vi fokuserar på. Anledningen till detta är enkel: Konsten är subjektiv, att välja storlek och vilken typ av tavla man ska ha kan vara svårt. Valet blir dessutom ännu svårare om man är två eller fler personer som ska komma överens om en tavla. Det är dessa anledningar som får oss att skjuta upp valet av konst till våra väggar. Det är dock en viktig del för att skapa en enhetlig känsla i rummet, konsten är den sista byggstenen som skapar det perfekta utseendet för rummet.

 

Hos Mynewart.se har vi ett stort urval av konst till alla väggar. Vi är faktiskt en av Skandinaviens ledande återförsäljare av konst på nätet. Vårat sortiment expanderar kontinuerligt och vi försöker att ha konst som passar alla smaker. Du är mer än välkommen att ta en titt på vårat breda sortiment.   

 

Modern konst är abstrakt konst

Idag bor de flesta i hem som kännetecknas av en minimalistisk inredning. Vi inreder i stort sett hela våra hem med möbler och inredning som ger ett elegant uttryck. Men den minimalistiska stilen kan också få våra hem att kännas kalla. Om allt i hemmet är svart, vitt och grått kan det ofta ge en känsla av tomhet. Men det är där konsten kommer in. Konst – i vårat fall tavlor – skapar liv och en atmosfär i rummet. I det moderna hemmet är en modern tavla ofta en abstrakt tavla, den har många ljusa färger som kännetecknar det ”kaos” som ofta finns i abstrakta tavlor. Det är dock ett kaos i en positiv bemärkelse som beskriver hur målningen saknar en fast form eller ett motiv. Detta abstrakta kaos ger harmoni till den minimalistiska inredningen och ger värme till det personliga utrymmet.

 

Vi rekommenderar därför att man redan när man flyttar in börjar inreda sitt hem med abstrakt konst i åtanke.

 

Galleri Mynewart.se har abstrakt konst i många olika former och storlekar. Vi har tavlor i standardstorlekar, stora tavlor och tavlor i flera delar. Våra tavlor finns i både färgrika varianter och varianter med få färger. De kan ha sofistikerade mönster eller enkla mönster. Färgerna kan vara starka eller dämpade. Kort sagt har vi ett stort utbud av abstrakt konst – och vi fortsätter hela tiden att få in nya tavlor. Vi vill kunna erbjuda just den tavlan som passar till ditt hem.

 

När kom den abstrakta konsten?

Den abstrakta konsten började på allvar under början av 1900-talet, då Francis Picabia och Francois Kupka skapade sina verk. Idag är abstrakt konst den mest framträdande konstformen bland dagens stora konstnärer. Om man tittar på listan över de dyraste verken som har sålts genom tiderna är den abstrakta konsten ständigt återkommande. Genom detta kan man dra slutsatsen att abstrakt konst är mycket populärt – både bland konstexperterna och vanliga människor.

 

En orsak till att den abstrakta konsten lyckats slå igenom är att de abstrakta formerna spelar så bra tillsammans med den minimalistiska inredningen som de flesta moderna hem idag kännetecknas av.

 

Inköp av abstrakt konst på Galleri Mynewart.se

 

När du köper en abstrakt tavla från Mynewart.se kan du vara helt säker på att kvaliteten är den högsta möjliga. Alla våra tavlor är handmålade av mycket skickliga konstnärer som dagligen visar upp sina verk på egna gallerier när de inte målar tavlor till Galleri Mynewart.se. Precis som alla andra verk är abstrakta tavlor målade på en duk av mycket hög kvalitet. Duken sträcks på en solid träram och är redo att hängas upp direkt på väggen. Karmen är dessutom försedd med krokar som enkelt kan fästas på spikar eller skruvar. Karmen på våra tavlor är mellan 3 och 4 centimeter tjock. De exakta måtten finns att läsa om i infotexten under varje specifik tavla.

 

Galleri Mynewart.se har kunderna i fokus och vi kan tydligt se populariteten bland abstrakt konst hos våra kunder. Vi har en stor efterfrågan på abstrakta tavlor – både på en duk och i grupp.  På grund av den höga efterfrågan är det framförallt de abstrakta tavlorna vi väljer att fokusera på. Vi får i princip in nya spännande tavlor varannan månad. Om du alltså inte hittar just den tavla som skulle passa till ditt hem behöver du inte oroa dig, återkom bara senare och se om några av de nya verken faller dig i smaken. Du är givetvis också varmt välkommen att kontakta oss och lämna dina förslag på vilken typ av abstrakt konst du skulle vilja se i vårat sortiment. Vi är alltid glada att kunna stå till tjänst när det gäller specifika order med egna storlekar och designer – och priset är detsamma som för liknande tavlor. Kontakta oss på vår kundtjänst på info@mynewart.se.

 

Snabb och pålitlig leverans av din nya tavla

När du beställer din nya abstrakta tavla från Mynewart.se får du den levererad inom 2-4 arbetsdagar. Vi använder oss av GLS för att garantera en snabb leverans av tavlorna. Naturligtvis är sändningen försäkrad – så om oturen skulle vara framme och en olycka inträffar kan du enkelt kontakta oss på info@mynewart.se.

 

På Mynewart.se har vi en förlängd returrätt på 30 dagar vilket ger dig möjligheten att inspektera din abstrakta konst. Om du vill använda dig av din returrätt kan du kontakta oss på info@mynewart.se

 

Vi ses på Galleri Mynewart.se – platsen där du hittar den abstrakta konsten.

Det siger vores kunder