Fri frakt

2-4 dagars leverans

Nöjdhetsgaranti

Super kundservice

Bara handmålade tavlor

Abstrakt konst – vad är det?

Abstrakt konst – vad är det?

Vad är abstrakt konst?

Abstrakt konst är ett uttryck för den sortens konst som vi normalt kallar nonfigurativ konst – alltså konst som inte föreställer former och figurer som vi kan känna igen, därav ordet nonfigurativt. Färgerna och formerna i målningen representerar inte bestämda föremål eller andra igenkännliga saker. Med en abstrakt målning är det upp till den enskilda att använda sin egen fantasi för att styrka sin förmåga att föreställa sig vad målningen visar, på det viset avspeglar målningen det igenkännliga.

Därutöver har abstrakta målningar en tendens till en positiv verkan på människors livsglädje eftersom att färgernas sammansättning kan ge en positiv verkan på det mänskliga sinnet.

I början på 20-hundratalet använda man betäckningen mera brett, nämligen om det konst som abstraherade ifrån detaljer i verkligheten eller förvrängde den. Och den nonfigurativa konsten började som en definitiv abstraktion ifrån ett konkret motiv.

Allt i allt så används abstrakt konst idag primärt använt som nonfigurativ konst, som inte föreställer eller efterliknar föremål. Den abstrakta konsten tillåter därför former och färger att framställas i deras eget sinne, istället för att representera eller efterliknade ett föremål. Målningarna kan fortfarande knytas till betydningar och föreställningar – men just på det mera abstrakta planet med allas egna synpunkt och fantasi.

Exempel på abstrakt konst på Galleri Mynewart.se

Abstrakt grupp tavla – Beautiful Colours

Stora och billiga tavlor

Denna abstrakta oljemålning är en otroligt vacker, färgrik och mycket spännande så kallad grupp-målning. Konstverket består av 5 delar som tillsammans utgör ett stort abstrakt mönster. Målningen består av många färger – i båda ändarna av skalan – vilket ger liv och en underbar charm till rummet där det hängs upp i. En målning av denna typ kommer att ge en boost av energi och färger till bostaden. Målningen är samlat sett mycket stort, så det rekommenderas att det hängs upp på en vägg som är så stor att det fortfarande finns luft i båda sidorna av målningen.

Klicka här för att se målningen.

Abstrakt tavla – Mix my Colours

Abstrakt Tavlor - Mix My Colours

I denna vackra moderna målning har konstnären använt nästan hela paletten av färger. Resultatet har blivit en speciellt vällyckad abstrakt målning. Färgerna blå, röd, gul och grön är de centrala färgerna varifrån det utspringer en väld av olika nyanser. Målningen passar lätt och ger sin elegans till de flesta rum, eftersom det matchar oansett hur många eller få färger som redan finns i rummet.

Klicka här för att se målningen.

Abstrakt tavla – Calming Earth

Abstrakt Tavlor Calming Ground

Målningar kan målas i många storlekar, former, motiv och mönster. Denna oljemålning är målad i en abstrakt stil. Konstnären har lagt fokus på de blåaktiga nyanser samt de jordnära färgerna. Detta gör att målningen är lätt att mixa med traditionella möbler. Målningen har en helt enkelt och ändå mycket elegant stil och det är ett säkert val till det moderna stilrena hemmet.

Klicka här för att se målningen.

Abstrakt grupp tavla – Circles

Målningen är utförd med oljefärg och har några väldigt vackra och varma färger. Konstnären har använt rödaktiga, gulaktiga, blåaktiga och svarta färger och nyanser i ett vackert och euforiskt samspel med varandra. Målningens abstrakta mönster är otroligt behagligt att se på och de många färgerna gör att målningen ger en trevlig zing där det hängs upp. Namnet på målningen har sitt ursprung i det abstrakta mönster som naturligt får en att tänka på cirklar. Dessa är representerade i många olika storlekar och former.

Klicka här för att se målningen.

Vilken typ av abstrakta målningar ska man välja?

Den viktigaste förutsättningen för ens val är ganska simpel. Man ska njuta av att se målningen.

Därutöver bör man titta på rummet där man önskar att hänga upp målningen. Analysera den nuvarande inrättningen och dens färger. Speciellt färgerna på väggarna är en viktig faktor. Om rummet präglas av många vita väggar och möbler så kan det vara värt att överväga en mycket färgrik målning. Har du istället ett väldigt mörkt rum så vill en målning med ljusa färger verkligen stå ut. En målning med mörka färger passar som regel bäst i ett rum med ljusa väggar och färgrika möbler eller inredning.

En annan viktig faktor är också storleken på målningen. En liten målning på en stor vägg kan lätt drunkna, precis som en stor målning på en liten vägg kan ofta se felplacerad ut. Vi rekommenderar därför att man väljer en målning som ger luft hela vägen omkring sig, utan att det försvinner på väggen.

Har du en stor vägg med många tomma kvadratmeter så kan man istället för en stor målning antingen hänga flera mindre upp – gärna i ett spännande mönster, annars kan man hänga upp en grupp-målning. En grupp-målning är i och för sig en målning som är utspridd över flera tavlor. Detta ger inte bara en större fyllnad på väggen. En grupp-målning sätter sin helt egen prägel och det ett spännande uppror med den klassiska målningen.

Du kan se en massa spännande abstrakta målningar i galleriet.